Fotbaliștii de la Csm Râmnicu Vâlcea, au parafat cel de-al treilea joc amical al verii, toate disputate pe stadionul din Zăvoi. Dupa doi la zero în fața vicecampioanei județene din Șirineasa și șase la patru cu reprezentanta capitalei în liga a treia, Juventus București, elevii antrenorului Alexandru Pelici au obținut o nouă victorie, de această dată în fața celor de la Metalurgistul Cugir, formație care reprezintă județul Alba în cel de al treilea eșalon fotbalistic.

Gazdele au deschis scorul la jumătatea primei reprize atunci când juniorul Peterescu i-a trimis o pasă ingenioasă lui Dragos Firțulescu iar mijlocașul vâlcean a reușit să înscrie în urma unui șut plasat la colțul scurt. Unu la zero a fost scorul înregistrat la pauză însă, actul secund avea să fie mult mai atractiv. Chiar dacă oaspeții au reușit să restabilească egalitatea la 10 minute de la reluare în urma unei centrări de pe partea dreaptă finalizată spectaculos cu capul, vâlcenii au avut nevoie de numai 4 minute pentru a trece din nou în avantaj. A fost o lovitură liberă executată perfect de Andrei Neagoe până la Lucian Iordache, mijlocaș a cărei deviere cu capul a trimis balonul la colțul lung, obiectul a întâlnit bara și a intrat în poartă. La puțin timp, același stâlp al porții oaspeților a trimis balonul în plasă la șutul expediat din apropiere de fundașul Alex Ionescu și vâlcenii conduceau cu trei la unu.

Radu Georgescu, jucător venit de la campioana județului, Flacăra Horezu a reușit să inchida tabela cu 5 minute înainte de final, atunci când a marcat pentru patru la unu, mijlocașul vâlcenilor trecîndu-și în cont a doua reușită la noua sa echipă.

Un cantonament reușit până acum pentru elevii lui Alexandru Pelici care și-au trecut în cont trei victorii din tot atâtea posibile.

Cu siguranță că alegerea lui Dragos Firțulescu de a juca la echipa vâlceană constituie un câștig pentru trupa lui Alexandru Pelici.

Lotul pe care Alexandru Pelici va miza în noua ediție de campionat este conturat în mare masură.

Asa cum se știe echipa vâlceana face parte dintr-o serie în care noutațile sunt 3 retrogradare din prima ligă, Universitatea Cluj, FC Brașov și Gaz Metan Mediaș.

Rămâne de văzut când ar fi momentul cel mai util pentru ca echipa vâlceana să prindă vârful de forma.

Următorul joc amical al vâlcenilor, primul în deplasare, va fi sâmbata 8 august atunci când trupa lui Alexandru Pelici va trebui să acorde celor de la Metalurgistul Cugir meciul revanșă.