Comuna Măciuca este renumită în fotbalul românesc și asta pentru că în urmă cu doi ani echipa Damila din localitatea vâlceană a fost la un pas de promovare în prima ligă, dar, până la urmă, performanța a fost obținută de Corona Brașov. 15 august este ziua comunei Măciuca iar în acest an edilii locali au programat un amical de lux între două reprezentante ale celui de al doilea eșalon fotbalistic, formații care fac parte din serii diferite în următorul sezon competițional. CSM Râmnicu Vâlcea, în echipament alb, cu Alexandru Pelici la timonă, respectiv Rapid București, formație retrogradată din prima ligă dar care speră să revină urgent în același eșalon odată cu instalarea ca principal a lui Florin Marin secondat de Mihai Ianovschi. Chiar dacă tribuna stadionului Damila a fost ocupată în totalitate de vâlceni, galeria Rapidului care a numarat aproximativ treizeci de membri și-a gasit evident o zonă din care să își incurajeze echipa favorită.

  După precedentele patru amicale victorioase, vâlcenii și-au anunțat intențiile ofensive și în fața Rapidului iar în minutul 6 au obținut o lovitură liberă care s-a dovedit extrem de periculoasă, șutul expediat de Dragoș Firțulescu fiind deviat în corner de golkeeperul. Același Firțulescu a executat de la colț, a obținut un nou corner lovitura de colt respectivă fiind mult mai productivă și asta pentru că tânărul fundaș Robert Bratu în vârstă de nici 18 ani a urcat în careul advers și a deschis scorul pentru vâlceni care au preluat conducerea în minutul 8.

 În minutul 30 rapidiștii au o lovitură liberă la care defensiva oltenilor trimite balonul în aut, fază care avea să aducă golul egalizator înscris de Adrian Avrămia în urma unei centrări pefecte venită de pe partea dreaptă. Golul lui Avrămia a stabilit rezultatul pauzei, Csm Rm. Vâlcea – Rapid București unu la unu.

   În minutul 8 al actului secund Marius Staicu a săltat balonul peste golkeeperul giuleștenilor însă un fundaș rapidist a fost pe fază și a îndepartat pericolul. Pe parcursul reprizei au urmat o serie de schimbări în ambele tabere iar intrarea la giuleșteni a lui Iulian Popa s-a dovedit cea mai inspirată și asta pentru că la puțin timp mijlocașul rapidest a fsot autorul devierii în urma careia fostul petrolist Patrick a ramas singur cu portarul Fildan, pe care l-a învins. Chiar dacă mai ramaseseră 30 de minute de joc golul înscris de Patrick este cel care a stabilit rezultatul final Csm Râmnicu Vâlcea – Rapid București unu la doi.

   17 ani 11 luni si 15 zile este vârsta la care Robert Bratu a înscris în poarta Rapidului. Așadar la 31 august tânărul fundaș al vâlcenilor va împlini vârsta majoratului.  Iulian Popa este probabil cea mai importantă achiziție din tabăra Rapidului în tentativa de a reveni în primul eșalon.  În trecutul nu prea îndepartat Iulian Popa a jucat și la Râmnicu Vâlcea.

      La 29 august echipa vâlceană va debuta în noul sezon cu un joc în deplasare la Caransebeș, în Zăvoi vine apoi Metalul Reșița după care urmează o nouă deplasare la Fc Bihor. Un debut de campionat ce pare extrem de accesibil trupei lui Alexandru Pelici.

  Următorul joc amical al vâlcenilor este programat miercuri 19 august atunci când pe stadionul din Zăvoi vine reprezentanta județului Argeș în liga a treia, SCM Pitești.