Campionatul național de volei feminin al junioarelor, sezonul competițional 2015-2016, a demarat la 4 octombrie, atunci cînd au fost programate primele jocuri din cele 7 serii alcătuite la nivel național. Formația Colegiului Național Mircea cel Batrân Râmnicu Vâlcea activează în seria a cincea alături de reprezentantele cluburilor similare din Caransebeș, Lugoj, Deva și Craiova. O serie alcătuită asadar din 5 echipe, astfel că, în runda inaugurală una dintre formații nu a avut adversară. Aceasta a fost chiar echipa vâlceană, motiv pentru care, elevele antrenoarei Nicoleta Mărgărit erau nerăbdătoare să debuteze în noul sezon. Conform programului stabilit de Federația româna de volei, vâlcencele au intrat în luptă în etapa cu numărul doi, ăi au jucat pe propriul teren din sala Capela, acolo unde au primit vizita echipei Colegiului Național Nicolae Titluescu din Craiova. A fost așadar tradiționalul derby al Olteniei, o partidă în care oaspetele iși doreau să parafeze a doua victorie consecutivă, după cea obținută în prima etapă la Craiova, 3 la 1 în dauna formației Cetate Deva, în timp ce echipa vâlceana era hotărâtă să debuteze cu dreptul în fața propriilor suporteri. Încurajările prietenilor și părinților au avut efectul scontat în primul act, un set extrem de echilibrat, la capătul căruia gazdele s-au impus cu 25 la 20.

   Craiovencele s-au concentrat mai mult în urmatoarele două seturi pe care și le-au adjudecat simetric, ambele cu 25 la 19. În actul al patrulea vâlcencele au reușit să scape de tracul debutului fapt concretizat la finalul setului respectiv pe care l-au câștigat cu 25 la 18 si au trimis meciul în decisiv. Ambele formații își asiguraseră cel puțin un punct, cunoscut fiind faptul că un meci câștigat cu 3 la 2 aduce numai două puncte învingătoarei și unul echipei învinse.

 Taibrekul s-a dovedit cel mai echilibrat act al întâlnirii, ambele echipe trecând pe rând în avantaj.  Încurajările propriilor suporteri sau dovedit din nou hotărâtoare ăi asta pentru că finișul a aparținut formației vâlcene care s-a impus cu 15 la 12 obținând astfel o victorie prețioasă la capătul unui joc cu final incandescent.